Sini

Olen Sini, musiikkiterapeutti ja teen musiikkiterapiaa Kuopiossa. Kerron sinulle hiukan itsestäni ja suhteestani musiikkiin. Musiikki on ollut minulle merkityksellistä niin kauan kuin muistan. Musiikin olemassaolo on ollut oikeastaan itsestään selvyys läpi elämän. Musiikki on pysynyt rinnallani aina, vain tyylilajit ovat vaihdelleet elämäntilanteesta riippuen. Viime aikoina myös se, että välillä on hiljaista ja rauhallista, on tärkeää. On annettava sielun levätä ja palautua maailman melskeestä.

Itselleni musiikki on ollut jokinlainen itseilmaisun väline, jolla olen kertonut, kuka olen ja mitä haluaisin maailmalle sanoa. On ollut aikoja, jolloin suhde musiikkiin on ollut ristiriitainen ja suorittava. Nykyisin suhde on enenevässä määrin iloa, ihmetystä ja nautintoa tuottava.

Hoitajakoulutukseni aikana tutustuin musiikkiterapiaan ja innostuin asiasta niin paljon, että hain opiskelemaan musiikkiterapiaa.

Opiskeluni aikana minua kiinnosti erityisesti, miksi ihmiset haluavat olla yhteydessä luovuuteen ja taiteeseen. Voisi ajatella, että se on synnynnäistä, koska kaiken takana on tuo ihmeellinen kehitys. Pieni vauva aistii ihmeellistä maailmaa ja alkaa pikku hiljaa tutkimaan sitä. Jostain sieltä vauva-aikaisesta kehittyy halu olla kontaktissa ympäröivään maailmaan ja halu leikkiä. Näistä aineksista syntyy myös taide, kokeilun ja ihmettelyn halusta, halusta saada yhteys, halusta saada jotain sisäistä ulkoiseksi, halusta tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Näitä asioita olen ihmetellyt työskennellessäni niin teatterissa kuin Alexander-tekniikan parissa. Musiikkiterapian maailma on kuitenkin kaikkein rakkain, koska sen sydän on niin lempeä, salliva ja hoitava. 

Koulutus:

– lasten sairaanhoitaja, Tampereen terveydenhuollon oppilaitos 1996

– musiikkiterapeutti, Pirkanmaan ammattikorkeakoulu 2000

– teatteri-ilmaisun ohjaaja, Turun ammattikorkeakoulu 2004

– Alexander-tekniikan opettaja, Kuopion Alexander-tekniikan opettajakoulu, 2018

– psykologian perusopinnot, Itä-Suomen yliopisto, avoin yliopisto 2020-

Osallistun aktiivisesti Suomen musiikkiterapiayhdistyksen järjestämiin koulutuksiin.


Jos koet, että voisit saada helpotusta oloosi ja käsitellä asioita musiikkiterapian avulla, otathan rohkeasti yhteyttä.